Celălalt!

Interesat eu fiind de literatură și de fotografie, pe care le practic în calitate de diletant entuziast (sper eu nu și ca veleitar enervant!) am hotărât să și particip la lansarea romanului Celălalt, de Cornel George Popa, nu să rămân la stadiul de „interesat de…“, așa cum îți oferă facebook șansa de a te da mare apropo de un eveniment sau de altul.

Și a meritat pe deplin să caut loc de parcare prin centrul Bucureștilor (bon, după ce am acceptat că merită să dau 10 lei pe oră am avut zeci de locuri la dispoziție!), să descopăr prin cotloanele foaierului TNB spațiul ocupat de Librarium și să obțin oarecum nepoliticos scaunul uneia dintre organizatoare – s-o fi gândit femeia că, dacă nu mă așez repede pe ceva, fug de acolo.

Deși autorul este atât de vizibil online, iar editura Trei este una ale cărei cărți le citesc, la lansare erau mai degrabă cunoscuți și obliganzi – mă întreb dacă nu am fost singurii participanți „anonimi“.

Păcat, pentru că autorul este el însuși un spectacol, iar la spectacolul lansării au contribuit și Domnica Drumea, care a selectat și a citit pasaje poetice/lirice, și Mihaela Apetrei, și Laurențiu Dulman.

Merita mers acolo măcar pentru o interesantă definiție a diferenței fotografie/poză: „Fotografia este personajul principal, pozele sunt figuranții.“

Dar și pentru a lua cu autograf o carte a cărei temă este legată de adevărul fotografiei față în față cu realitatea vieții.

Ce vreți mai mult decât această fotografie, în fotografie, în fotografie? 🙂
Adică fotografia din carte în fotografia doamnei care primește autograful, aflată în fotografia mea – na, că am și explicat!

Am deschis cartea, am început să o citesc, povestea curge la modul cel mai plăcut, o să revin cu mai multe despre ea!

Author: VladTPopescu

Leave a Reply