Indagra, sau ce poate culege un orășean de la târgul dedicat fermierilor

Strecurat printre cei care se gândeau la investiții pentru fermele lor, printre cei care măcar visau la utilaje noi, printre cei care încă mai au o pondere atât de importantă în economia românească, am ales ce mi s-a părut mie mai interesant și mai accesibil. Nu râdeți! 🙂

S-a văzut deja că utilajul cel mai important a fost vehiculul SF de mai sus, care chiar nu știu la ce ar putea fi folosit. Cauciucurile ca niște baloane mari or fi bune într-o orezărie, prin stuf, cine știe, dar el, așa cum era, ar putea juca oricând într-un film SF. Mai ales în unul autohton, cu buget restrâns.

Am încercat apoi să descopăr universul de la mic la mare și am găsit o serie întreagă de repere, piese, utilaje absolut superbe, cu care, desigur, nu aș ști ce să fac altceva decât să le trag în poză!

Am ridicat un pic privirea și am descoperit oameni mai pe înțelesul meu, oameni veniți să-și vândă produsele accesibile oricui este interesat de street food, eventual și de o notă subtilă și subțire de autentic.

Și am luat câte ceva bun pentru acasă, culmea, de la micii fermieri care, cu siguranță, nu folosesc utilajele enorme expuse prin Romexpo cu ocazia Indagra.

Ideea e că, dacă ai nevoie de un tractor, aici îl găsești – am căutat, nu foarte insistent, și un produs românesc, nu am dat peste el deși auzisem că există din nou și tractorul românesc. Și tot aici, din semne precum viteza maximă, ăia 16 km sunt 10 mile, nu-i așa?, am văzut cum influența revoluției industriale britanice se simte și astăzi, peste câteva secole…

Author: VladTPopescu

Leave a Reply