Răsărit pe Lacul Morii

rasarit fotografie

Poate cel mai interesant loc de văzut un rasarit pe Lacul Morii este Podul Vechi. Este locul în care Dâmbovița se varsă în Lacul Morii, locul în care pescarii se adună în zori și în care dorm păsările de baltă ferite de prea mulți curioși.

Cum ziua începea să crească, ne-am gândit că ocazia de a avea fotografie la răsărit mai târziu decât atunci, mai comod de prins decât atunci, va mai fi tocmai peste un an, așa că ne-am mobilizat și am ajuns cam cu două minute înainte ca soarele să-și facă apariția! Am aflat ceva mai târziu că, de fapt, răsăritul începe să fie mai devreme undeva prin luna ianuarie. Ca și cum Pământul ar lua cu derapaj curba pe orbită! 🙂

Atmosfera este greu de descris, trebuie trăit locul și momentul, aerul, păsările, pescarii, liniștea…

rasarit fotografie
De multe ori am ieșit seara de cealaltă parte a Lacului Morii pentru a vedea apusul. În general banal pentru că nu sunt elemente de decor spectaculoase, ceea ce nu se poate spune când privești un rasarit din direcția opusă!
fotografie
Cu un obiectiv modest, dar singurul zoom tele pe care-l am (50-230mm XC), m-am putu apropia un pic…
fotografie
Soarele venea către noi, noi zoom către el! Fotografiam un răsărit pe Lacul Morii 🙂
rasarit fotografie
Și… gata! A răsărit!
f64.ro

Dacă selectați categoria fotografie/foto o să descoperiți și rezultatele altor sesiuni pe care le-am făcut împreună cu Flori Zahiu-Popescu.

Author: VladTPopescu

Leave a Reply