Atletism – săritura în înălțime

atletism

Atletism, sportul sporturilor, acolo unde tu cu tine te întreci, acolo unde singur răspunzi pentru rezultatele tale și nu mai poți da vina, în cazul unui eșec, nici pe lipsa de fairplay a adversarilor, nici pe lipsa de colaborare a membrilor echipei. Doar tu cu tine!

Asta mi-a plăcut și, așa mai fără talent, mi-am petrecut fo unsprezece ani, prin copilărie și adolescență, în sala de sport numită pe atunci 23 August și astăzi, mult mai potrivit, Ioan Soter. Vai, am descoperit acum cât de mică este ea de fapt, cât de puțină grijă au avut cei responsabili de bazinul de înot, de bazinul de sărituri, care și ele făceau parte dintr-un mic templu al sportului…

Pentru cei care mă cunosc: eram cel mai mic, cel mai slab! 🙂 Bon, și cel mai puțin motivat, și cel mai neîndemânatic… Dar anii petrecuți acolo, ca outsider mai degrabă, au însemnat mult pentru formarea mea ca om și recomand sportul, mai ales atletismul, ca element principal în programul copiilor și al tinerilor – călește voința, înveți să-ți depășești pragul comodității, pragul durerii, adopți principii morale mult mai nobile.

Aș recomanda sportul, atletismul, mai ales pentru cei din generația Z – vedeți aici părerea mea despre ei, despre cum sunt ei educați acum: http://vladtpopescu.ro/index.php/2020/01/06/catre-generatia-z-placerea-si-reteaua/

Pe 31 ianuarie am trecut pe acolo și se desfășura un campionat de „seniori mici“ i-aș spune eu, adică seniori U23. Am stat mai mult pe lângă salteaua de la înălțime, găsind un loc potrivit pentru noul-vechiul hobby cu fotografia.

Dacă vreți să aflați din timp programul viitoarelor concursuri, puteți intra pe pagina Federației: https://www.fra.ro/calendar/

Tentativa video

Am reușit să filmez și un fel de trecere de la eșec la succes, am făcut și o serie de poze în care am încercat să surprind efortul și îndemânarea.

Sigur, este doar un început, nu am avut cu mine nici cel mai potrivit obiectiv, nici cele mai alementare informații despre cum faci fotografii la un concurs de atletism.

Author: VladTPopescu

Leave a Reply